Verwijder mee-eters van je neus

Mee-eters zijn puistjes die naar het huidoppervlak stijgen. Wanneer een porie verstopt raakt en zich sluit, staat deze bekend als een whitehead. Maar als de bovenkant open blijft, vormt zich een mee-eter.

Veel mensen denken dat mee-eters donker zijn, want dat is de kleur van het vuil in de porie. De waarheid is dat mee-eters zwart of donkergrijs zijn omdat de olie en de dode huid die de porie verstoppen zwart worden wanneer ze in contact komen met lucht.

Als je te maken hebt met mee-eters, vraag je je misschien af ​​hoe je die op en rond je neus kunt verwijderen. Hier zijn opties die u kunt proberen – van huismiddeltjes tot aanbevelingen van dermatologen – plus preventietips die mee-eters helpen weg te houden.

1. Was uw gezicht tweemaal daags en na het sporten

Ik weet zeker dat dit niet de eerste keer is dat je hebt gehoord dat regelmatig je gezicht wassen kan helpen bij acne.

Het is een goed idee om je gezicht zelfs ‘s ochtends te wassen om vuil of bacteriën te verwijderen die’ s nachts op je gezicht zijn terechtgekomen. Je moet ook zeker weten dat je je kussenslopen regelmatig wast.

2. Probeer poriestroken

We hebben allemaal de reclamespotjes gezien met de glimlachende vrouw die graag mee-eters uit haar neus verwijderde. Poriënstrips verwijderen tijdelijk een laag huid, en vaak komt daar de geoxideerde olie en het vuil uit die de mee-eter vormen.

Porie-strips voorkomen echter niet dat die mee-eters terugkomen, omdat ze de olieproductie van je huid niet reguleren.

3. Gebruik een olievrij zonnescherm

Het kan een beetje vreemd aanvoelen om een ​​vette zonnebrandcrème op de huid te leggen die uitbarst, wat kan worden veroorzaakt door overtollige olie. Maar het is belangrijk dat u zonnebrandcrème draagt, ongeacht het type huid dat u heeft: vettig, droog of gevoelig.

4. Exfolieer

Als je aan afschilfering denkt, denk je misschien aan harde of ruwe scrubs. Deze kunnen acne zelfs meer ontstoken maken.

Gelukkig zijn er een aantal zachte chemische exfolianten die je kunt gebruiken. De zachte zuren die helpen bij het verwijderen van dode huidcellen. Ze helpen de weg vrij te maken voor andere producten om beter in de huid te dringen en effectiever te werken.

5. Glad op een kleimasker

Klei is een zacht ingrediënt dat al in de oudheid werkzaam is. Klei helpt de huid te ontdoen van overtollige olie en kan helpen om vuil van verstopte poriën los te maken of zelfs te verwijderen.

Gezichtsmaskers gemaakt met een kleibasis werken zachter dan poriestroken, die een huidlaag kunnen verwijderen. In plaats daarvan komt klei in de porie terecht en kan geleidelijk vuil en olie wegspoelen.

Zeen Social Icons

More Stories
Tips voor trekkingstrainingen