Is kunstenaar zijn een levensstijl?

Iets wat ik mezelf tegenwoordig in vraag stel. Creëer ik een levensstijl als kunstenaar of ben ik als kunstenaar een levensstijl?

Veel mensen gingen ervan uit dat kunstenaar zijn of creatief zijn draait om het maken en maken van kunst. Iets waarvan ik dacht dat het niet geldig was tijdens mijn tijd op de universiteit. Als kunstenaar, als student of als mens moet je overleven, eten en slapen. In het stenen tijdperk, wanneer holbewoner aan het “werk” gaat, jagen ze om te overleven. Die mentaliteit in de moderne wereld zetten, aan het werk gaan, geld verdienen is overleven. De meeste mensen zullen niet begrijpen wat het nut van kunst maken is als kunst geen geld verdient, de reden waarom de meeste kunstenaars creëren vanuit hun passie, ze hebben iets te zeggen en ze zouden het willen uitdrukken door middel van hun kunstwerken.

Op dinsdagmiddag naar een coffeeshop kunnen gaan om te schrijven en onderzoek te doen naar kunst, is dat de levensstijl van een kunstenaar? Ik heb geen baan van 9-5, verspil ik mijn leven omdat ik geen geld verdien terwijl alle anderen die van hen verdienen? Als mensen om 5 uur uit het werk gaan, schakelen mijn hersenen niet uit op een bepaald moment en stoppen met creëren en blijven nadenken over werk; wakker worden met een idee en eraan werken om 2 uur ‘s nachts, voordat ik het vergeet. Is dit de levensstijl van een kunstenaar ?!

Vanwege roem mag je nooit kunst maken. In de moderne wereld is het gemakkelijk voor een artiest of creatief met veel volgers op sociale media om te pronken met een levensstijl. Een artiestenlevensstijl creëert en zoekt voortdurend naar inspiratie terwijl ze in balans is met alles in het leven. Persoonlijk is dat de levensstijl van een artiest; men moet werk maken om uit te drukken in plaats van indruk te maken.

Zeen Social Icons

More Stories
Leuke dingen om te doen in Brazilië