Wat te doen in Berlijn, Duitsland

Berlijn is een van die steden die niemand slechts één keer bezoekt. Het is de perfecte Europese hoofdstad voor een brutale ontsnapping uit de stad die de bank niet zal breken, met het legendarische nachtleven, verbluffend eten en eindeloze coole en ongewone dingen om te doen – om nog maar te zwijgen van enkele bekroonde hostels. Dus waar begin je met zo’n grote stad?

Als je je afvraagt ​​wat je in Berlijn moet doen, of het nu je eerste bezoek is of je vijftigste, dan hebben we precies wat je zoekt. Van hoe je de belangrijkste toeristische attracties met een beperkt budget kunt zien tot hoe je kunt afkoelen wanneer de zomerse hitte te hoog wordt, hier is onze gids over de beste dingen om te doen in Berlijn.

Zie de Berlijnse muur

De East Side Gallery en Checkpoint Charlie zijn de beroemdste overblijfselen van de Koude Oorlog in Berlijn, en hoewel ze cool kunnen zijn om te bezoeken, zullen ze je niet echt helpen begrijpen hoe het was om in de schaduw van de Berlijnse muur te leven.

Voor een van de meest ontroerende geschiedenislessen die je ooit zult volgen, ga je noordwaarts naar het Berlin Wall Memorial, waar je de muur kunt zien zoals hij echt was tijdens de Koude Oorlog: een kaal betonnen monster met een dodenstrip en uitkijktorens. Eenvoudige koperen plaquettes markeren waar de vele ontsnappingstunnels zijn gegraven door wanhopige Oost-Duitsers; ze vermelden hoeveel ontsnapten, hoeveel stierven. Een informatiecentrum met observatiedek biedt een schat aan feitelijke informatie en persoonlijke rekeningen. Dit is absoluut het beste gratis museum in Berlijn en de enige echte manier om de impact van de muur op het leven van gewone mensen te begrijpen.

Ga naar een Berlijns meer

Er is een luxueus gevoel van ruimte in Berlijn dat moeilijk onder woorden te brengen is. Het leven is traag, er bestaat niet zoiets als de spits en er zijn overal parken en groene ruimtes. Het is ook ongelooflijk gemakkelijk en goedkoop om een ​​dag uit Berlijn te komen. De stad is omgeven door bossen en meren, waarvan u er vele met het openbaar vervoer voor slechts een paar euro kunt bereiken. De stad kan erg heet worden in de zomermaanden, dus als je je afvraagt ​​wat je in Berlijn moet doen als het wat warmer wordt, is een dagtocht naar een van de lokale meren een must.

Bezoek de Serene Soviet War Memorial

Dit monument en de begraafplaats, weggestopt in de vaak over het hoofd geziene wijk Treptow, is opgedragen aan de vele Sovjetsoldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Berlijn zijn omgekomen. De setting is perfect, omgeven door een muur van bomen aan het uiteinde van Treptow Park, en de enorme omvang ervan zal je sprakeloos maken. Als je dichterbij komt, zie je de verhalen over heldendom die in de stenen sarcofagen zijn uitgehouwen, en zie je de verpletterde hakenkruis onder de voeten van de enorme soldaat bovenop het mausoleum.

Zeen Social Icons

More Stories
Beste voeding voor een gezonde huid