Leuke dingen om te doen in Brazilië

Brazilië is een van de weinige bestemmingen op aarde die elk type reiziger tevreden kan stellen – en gelukkig kan hetzelfde worden gezegd over zijn attracties. Of je nu een dag, een maand of een jaar in Brazilië bent, je zult genoeg vinden om je een leven lang bezig te houden, ongeacht je stijl. Met een budget? Maak je geen zorgen, je bent klaar. Op zoek naar luxe? Oh, je zult het vinden, oké. Geschiedenisliefhebbers, buitenmensen, adrenalinejunkies, shopaholics, strandjutters en iedereen daartussenin zal zich koesteren in de bezienswaardigheden van Brazilië om te zien.

1. Laat je onderdompelen in Iguazu Falls

In Brazilië heb je toegang tot de watervallen vanuit de stad Foz do Iguaçu (Paraguay en Argentinië hebben ook toegangspunten). Overnacht in een nabijgelegen stad en breng twee dagen – of meer – door in het park om volledig te genieten van de pracht. We raden af ​​om helikoptervluchten te maken, omdat deze een negatief effect hebben op zowel de omgeving als de ervaringen van andere bezoekers.

2. Hang tien op de stranden van Florianópolis

Er zijn er tenslotte 42! Of je nu een doorgewinterde surfer bent of gewoon op zoek bent naar een heel goed verhaal over hoe je hebt geleerd, aarzel niet om een ​​bord te pakken en de golven te berijden bij Floripa. Praia Mole is een frequente locatie voor de ASP World Tour-surfwedstrijd en de surfgeheimen van Joaquina Beach zijn rond de jaren zeventig verspreid; Barra de Lagoa is nog steeds gecategoriseerd als een vissersdorp, dus het is de perfecte plek om je surftanden te snijden. Met zoveel plekken om uit te kiezen, vind je de ideale locatie om te feesten, mensen te kijken of te zonnebaden.

3. Laat je nederig voelen door de kathedraal van Brasília

Voltooid in 1970, het is eeuwen jonger dan zijn andere tegenhangers in de Nieuwe Wereld en ronduit verrassend voor het oog. Modern in ontwerp en structuur, deze kathedraal is een geweldige stop voor degenen die genieten van het doorlezen van architectuur, maar niet langer verwondering kunnen veinzen bij klokkentorens.

4. Laad op bij Ilha Grande

Ilha Grande in één woord? Verbazingwekkend. Misschien moeten we je niet vertellen dat dit hemelse eiland de voormalige locatie is van een piratenhol, melaatsenkolonie en maximaal beveiligde gevangenis, maar dat stukje geschiedenis is te bizar om niet te delen – en maakt Ilha Grande ook net dat meer onwaarschijnlijk. Met ongerepte en onontwikkelde oerwouden en stranden en een verbod op gemotoriseerde voertuigen, kookt Big Island een onberispelijk recept voor een solo-retraite voor iedereen die er een nodig heeft.

5. Duik eerst in Abismo Anhumas

Een reis naar Abismo Anhumas biedt je: speleologie, snorkelen en stalagmieten. Hier vind je een paradijs voor avonturiers en een ongelooflijk kristalhelder meer, maar je moet naar de bodem van de grot afdalen om het te zien. Eenmaal daar (veel geluk), kun je de natuurlijke geologische formaties van dichtbij zien, of in het water klimmen en snorkelen (of duiken!) Om de ontwijkende dieren in het wild beter te kunnen bekijken. Het is misschien moeilijk voor u om een ​​tourbus te vinden die deze kant op gaat, dus u moet de avontuurlijke kant opgaan en een auto huren of een lift krijgen.

Zeen Social Icons

More Stories
Vrijetijdskleding