Vrijetijdskleding

Casual Friday is het eeuwenoude kantoordilemma. Scenario één: u komt opdagen om ondergekleed te werken omdat u een team van uw collega’s leidt en u niet sartoriaal gespannen wilt lijken. Of scenario twee: u bent overdressed naar uw werk gekomen omdat de promotie die u zocht zo dichtbij is en u nog steeds professioneel probeert over te komen voor uw superieuren. Grote faal.

Het is absoluut noodzakelijk om die goede plek tussen verfijnd en chill te vinden, om Casual Friday onder de knie te krijgen. De laatste dag voor het weekend heeft een bijna vreemde esthetiek – de perfecte gelegenheid om je kleermakerskaarten te laten zien aan je collega’s en jezelf te vestigen als een stijlleider, geen volgeling, in een kantoor vol zwarte pakken en gepolijste schoenen.

Casual jassen

Vermijd ten koste van alles een volledig pak. Ga in plaats daarvan voor een colbert of blazer, dat is wat informeler maar geeft toch toe als maatwerk, dus het is slim. De structuur van de jas zal echter een beetje ontspannen (omdat het Casual Friday is) in vergelijking met een gewoon pak. Het ongestructureerde jack zit natuurlijker, met minder gewatteerde schouder, ideaal in combinatie met chino’s of werkklare jeans.

Alledaagse t-shirts

Het shirt betekent minder werk voor Casual Friday. Denk in de zomer aan Oxford-knop. Het heeft een zachtere constructie dan zakelijke witte kraagoverhemden en heeft (zoals de hierboven genoemde blazer) een subtiele textuur, waardoor het meer casual is.

Casual broek

Voor de meeste werkplekken is de chino het Casual Friday-commando voor bodems. De van militaire afkomst gemaakte broeken hebben een uniforme snit waardoor ze slim zitten, maar ze zijn minder gestructureerd dan getailleerde broeken, en dus meer casual. Overweeg ook het materiaal van chino’s. De twill-stof varieert van broek tot broek, maar is over het algemeen groffer dan wol, maar niet zo ruig als denim. Dat brengt ons bij ons volgende punt.

Zeen Social Icons

More Stories
Tips voor backpacken die iedereen moet weten