Voordelen van een aloë vera haarmasker

Aloë vera is een vetplant die over de hele wereld in zonnige klimaten groeit. De vlezige bladeren van deze plant bevatten een gel die veel wordt gebruikt in natuurlijke remedies.

Het is vooral bekend omdat het helpt bij het verlichten van door de zon verbrande huid en andere oppervlakkige wonden, maar opkomend onderzoek begint ook andere gezondheidsvoordelen te ontdekken.

Vanwege de hydraterende eigenschappen en voedende vitamines is aloë vera populair geworden als behandeling voor droog haar en huid. Onderzoek heeft aangetoond dat het kan helpen bij het verlichten van roos en dat de plantaardige stoffen ook kunnen helpen bij het bevorderen van gezonder haar.

Hoe maak je een aloë vera haarmasker

Een haarmasker is een leave-in-behandeling die uw haar op verschillende manieren ten goede kan komen.

Omdat haarmaskers vaak meer oliën en conditionerende middelen bevatten dan een typische conditioner, en u ze voor een langere periode in uw haar laat, kunnen ze een intensere genezing en reparatie bevorderen dan uw gebruikelijke haarverzorgingsroutine.

Aloë vera en kokos haarmasker

Verzamel je ingrediënten: 2 el. van aloë vera-gel (vers of in de winkel gekocht) en 1 eetl. van olie. Als je kokosolie gebruikt, gebruik dan vierge kokosolie op kamertemperatuur. Je kunt vaste kokosolie smelten in je magnetron.

Roer de olie en aloë vera door elkaar tot ze een gladde, gemengde pasta vormen.

Bescherm je kleding met een handdoek of oud shirt.

Breng het masker met je vingers op je haar aan. Lang haar in secties verdelen, kan de applicatie gemakkelijker maken.

Begin de applicatie op de middenas en werk naar de uiteinden toe. Nadat je het masker in de uiteinden van je haar hebt verwerkt, kun je teruggaan en het voorzichtig op je hoofdhuid aanbrengen.

Het kan echter zijn dat u bij de hoofdhuid wilt beginnen als u het masker specifiek aanbrengt om roos te behandelen.

Als je klaar bent met het aanbrengen van het masker, kam je je haar dan met een kam met wijde tanden. Dit helpt het masker gelijkmatig door je haar te verspreiden.

Zeen Social Icons

More Stories
Is kokosolie goed voor je huid?